Povești în Poiana cu Statui

O tură nouă Jooyridez spre unul dintre traseele de poveste din Codrii Iașilor pentru a ajunge în rezervația naturală Poiana cu Schit, un loc ce se află la întâlnirea artei, a florei și a istoriei. Cei 36 de km ne conduc pe drumuri forestiere și poteci singuratice pentru a vă putea bucura de o poiana plină de statui, în mijlocul naturii, iar mai apoi de un prânz local în Poiana cu Cetate. Totul începe din Bârnova.

Durata: 5 ore

Locație: pădurea Bârnova-Dobrovăț

Nivel: Mediu

Despre traseu

Dacă ați auzit măcar o dată de Poiana cu Schit sau Poiana cu Statui, cu siguranță știți că acolo e plină de statui. Interesant este că sunt 30 de sculpturi imense ”ce construiesc omagiul pe care lumea de astăzi îl închină măreţiei vremurilor trecute” și care au fost sculptate în perioada a trei veri între anii 1986 – 1988 de unii dintre cei mai mari sculptori români. Totodată, pe suprafața poienii se pot distinge și astăzi ruinele unei bisericuțe ridicate de cneazul Duma Negru, fost mare vornic al Ţării de Jos, în vremea voievodului Alexandru cel Bun, care au şi dat numele poienii. De asemenea, poiana găzduiește cea mai bogată și variată floră, fiind cea mai mare din Masivul Păduros Bârnova-Repedea. Dacă sună tentant, vei rămâne surprins de frumusețea pădurii care ne va conduce până aici. 

Odată ajunși la sediul nostru de lângă Primăria Bârnova, vă vom primi în zona de relaxare și vom parcurge instructajul practic pentru a porni în tura de 5 ore. Străzile comunei ne vor conduce spre drumul forestier Bogonos, pe care îl vom parcurge de aceasta data doar pe un sfert. Vom continua să urcăm pe Bătrâneasa, ca mai apoi să ajungem într-un sătuc aproape uitat de lume, Slobozia. 

Legătura dintre Slobozia și Poiana cu Cetate o face un drum forestier, la mijlocul căruia vom putea admira Balonul Meteo. Apoi vom ajunge chiar în sat, de unde ne vom putea realimenta cu apă, iar după câteva minute de mers pe asfalt vom intra pe marcajul turistic Punct Roșu spre Poiana cu Statui. Acolo ne vom putea relaxa și bucura de minunățiile pe care le găzduiește. Imediat ce ne va prinde foame vom pedala vioi înapoi spre sat pentru un prânz cu câteva feluri de mâncare, care să ne aducă aminte de copilărie la doamna Condurache.

După pauza de masă bine-meritată vom porni înapoi pe traseu și vom ajunge în cel mai înalt punct din zonă, Dealul Rotunda. De acolo vom începe să coborâm până intrăm din nou în drumul forestier Bătrâneasa, ca imediat să facem stânga spre o priveliște spectaculoasă, deasupra Todirelului. 

La sfârșit, ne vor rămâne de parcurs doar câteva străzi înapoi spre sediul nostru și multe amintiri care merită povestite. Vă așteptăm să pedalăm împreună spre Poiana cu Statui!

Bicicletele

Puterea Bosch și designul suspensiei CUBE colaborează pentru a îmbunătăți confortul, pentru a vă extinde distanța și comfortul expedițiilor.​

10 Hardtail E-bike

10 Full suspension E-bike

5 Fat E-bike

Imagini de pe traseu