Tură de inițiere

Dacă te-ai mai plimbat cu bicicleta, dar nu ai mai pedalat pe drumuri forestiere sau pe poteci de pădure, noi ți-am pregătit o sesiune practică în care îți explicăm cum se folosește o bicicletă off road, cu asistare electrică. Traseul va fi parcurs cu un grup dinamic și un ghid care te va asista la fiecare pas.

Durata: 3 ore

Locație: Bârnova, Iași

Nivel: Ușor

Despre traseu

Tura presupune parcurgerea unui traseu educativ și relaxant, urmând în mare parte drumurile forestiere din Pădurea Bârnova, pentru a deprinde elementele de bază în pedalarea offroad, cu asistare electrică. În cele 3 ore, ghizii noștri te vor ajuta să  stăpânești acționarea frânelor, ajustarea șeii, schimbarea vitezelor, pedalarea eficientă, folosirea asistării electrice, poziția corpului și abordarea virajelor. 

Traseul pornește de la Jooyridez, locul în care vom avea o ședința tehnică pentru a putea începe exercițiul de mobilitate din parcul alăturat. Va urma o porțiune pe străzile Bârnovei, pe unde vom urca pentru a ajunge în satul învecinat Pietraria, în capătul căruia vom intră efectiv pe potecile pădurii, pe care le vom urmări pentru a ne intesecta cu ultima porțiune a drumului forestier Bogonos.

Mai departe, urcând pe drumul forestier, vom ajunge să traversăm drumul județean care duce spre Dobrovăț, pentru a coborî o potecă spre fascinantul drum forestier Coțofana. La finalul serpentinelor lui, vom face dreapta traversând porțiunea de pădure care ne va aduce pe drumul forestier Vama Roșu sau Soșeluța, cum îi spunem noi. Undeva în stânga acestuia, vom poposi într-o poiana de vânatoare pentru a ne bucura de priveliștea din turnul ei. 

Ne vom continua traseul și vom ajunge să coborâm o porțiune din drumul județean, ca mai apoi să ne bucurăm de frumoasa coborâre a drumului forestier Bogonos, care va încununa deprenderile acumulate în timpul turei. La finalul coborârii, vom ajunge înapoi în Bârnova și vom urca pe lângă o câmpie și multe case așezate pentru a ajunge înapoi la Jooyridez. Ne vedem pe traseu!

Bicicletele

Puterea Bosch și designul suspensiei CUBE colaborează pentru a îmbunătăți confortul, pentru a vă extinde distanța și comfortul expedițiilor.​

10 Hardtail E-bike

10 Full suspension E-bike

5 Fat E-bike

Imagini de pe traseu: