Cum facem să ne programăm mai ușor ieșirile în natură?

Mai ales în perioada caldă, obiectivul este foarte ușor de realizat. Doar câteva schimbări simple te pot ajuta să ieși mai mult și să te bucuri de vremea frumoasă. Iar impactul pozitiv asupra sănătății mentale și fizice este de nemăsurat!

Iata câteva trucuri! Gândește-te mai întâi la rutina ta actuală și vezi unde poți face schimbări. Fie că este înainte sau după serviciu/școală, fie că este în weekend, încearcă să profiți de avantajul vremii frumoase și să faci un efort să petreci mai mult timp în natură. Chiar dacă este mai ușor să stai pe canapea și să te uiți la televizor, te vei simți mult mai motivat și mai fresh, după o cură de aer proaspăt.

Încearca să adaugi o plimbare zilnică, fie că este în apropierea blocului, în grădina casei sau într-un parc, orice distanță este grozavă pentru început. Dacă ai un câine, este și mai simplu. Ia-l și pe el la plimbare. Cu siguranță se va bucura.

Următorul pas este să-ți extinzi plimbările, să descoperi locuri noi și activități noi pe care le poți face în exterior. În loc să folosești bicicleta de interior, mergi și pedalează afară Sau recrează-te cu o bicicletă și explorează traseele locale folosind tururile ghidate, care îți pot oferi experiențe unice, pline de culoare.

Orice schimbare de atmosferă poate fi benefică, iar dacă reușești să ajungi în locuri mai puțin umblate, să te înconjori de minunățiile naturii, efectul este maxim, iar experiența de neuitat!

Prietenii și familia sunt de mare ajutor. Puteți petrece timp împreună afară, la o cafea, o prăjitură la terasă, o plimbare pe aleile unui parc. Oricare dintre acestea te pot face să te simți mult mai bine sub razele soarelui și mult mai productiv. Mesele luate în exterior sunt foarte agreabile, un picnic din cînd în când este deci o idee foarte bună.

Ieși din zona ta de confort, împreună cu alții!
Dacă nu ai fost niciodată cu cortul, nu ai făcut niciodată o drumeție sau un traseu cu bicicleta, ar merita să încerci. Dedică un weekend depășirii zonei tale de confort și încearcă să te implici într-un hobby în natură care îți poate aduce senzații grozave. S-ar putea să descoperi că îți place.

Conectează-te cu natura împreună cu un grup de prieteni, sau colegi de serviciu și profită de noile experiențe!