Kombucha, Ghimbiradă și Socată

Distribuie

Kombucha

Ce este kombucha?

Kombucha este consumată de sute de ani în diferite părți ale lumii, inclusiv în China, Rusia și Japonia. În trecut a fost folosită ca o băutură medicinală ce stimula imunitatea, ajuta sănătatea intestinelor și detoxifia organismul.

Datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate și gustului său unic este o băutură ce a câștigat popularitate în ultimii ani. Această băutură efervescentă și ușor acră este realizată prin fermentarea ceaiului îndulcit cu un SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast/ Cultură Simbiotică de Bacterii și Drojdii). Rezultatul este o băutură revigorantă și nutritivă, bogată în probiotice, antioxidanți și alte compuși benefici.

Una dintre principalele beneficii ale kombucha este conținutul ridicat de probiotice. Probioticele sunt microorganisme vii care trăiesc în intestine și care sunt benefice pentru microbiomul intestinal. Acestea ajută la îmbunătățirea digestiei, stimularea imunității și reducerea inflamației. Studiile au arătat că dacă se consumă regulat, kombucha poate îmbunătăți sănătatea intestinelor și reduce riscul anumitor tulburări digestive.

Kombucha este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, aceștia sunt compuși ce ne protejează corpul de radicalii liberi dăunători. Radicalii liberi sunt molecule care pot deteriora celulele și contribui la îmbătrânire și inflamații. Antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi și reducerea efectelor lor negative.

Kombucha conține o cantitate ridicată de antioxidanți, inclusiv polifenoli și catehină, care au fost legați de un risc mai mic de boli cronice, cum ar fi: bolile de inimă, cancerul și diabetul.

Care sunt beneficiile Kombucha:

 1. Îmbunătățește sănătatea digestivă – restabilește echilibrul microbian din intestine datorită bacteriilor probiotice
 2. Crește imunitatea – bacteriile și acidul acetic din Kombucha pot ajuta la creșterea imunității organismului.
 3. Ajută la detoxifierea organismului – Kombucha poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la reducerea inflamației.
 4. Poate reduce nivelul de stres – reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului) și reglează sistemul hormonal
 5. Poate ajuta la pierderea în greutate – Kombucha conține enzime care ajută la digerarea alimentelor și poate ajuta la controlul poftei de mâncare.

În concluzie, kombucha este o băutură delicioasă și plină de beneficii pentru sănătate. Conține probiotice, antioxidanți și alți compuși benefici, care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale, stimulează imunitatea și protejează organismul de radicalii liberi nocivi.

Înlocuiește băuturile răcoritoare și băuturile energizante, pline de zahăr, cu Kombucha și poți obține o stimulare naturală a energiei fără efectele secundare negative.

Dacă încă nu ai încercat kombucha, îți recomandăm să îi dai o șansă!


Ghimbiradă

Ce este ghimbirada cu kefir de apă?

Ghimbirada este o băutură ușor picantă, preparată din ghimbir proaspăt, cristale de Kefir de apă și miere. Acesta a câștigat popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor sale pentru sănătate și gustului său unic.

Ghimbirada făcută cu cristale de Kefir de apă este o băutură sănătoasă, răcoritoare, bogată în probiotice și cu un conținut foarte scăzut de zahăr. Este alternativa perfectă pentru băuturile acidulate din comerț sau pentru băuturile alcoolice.

Apa de Kefir este o parte necesară într-un stil de viață sănătos și echilibrat pentru că are grijă de sănătatea microbiomului intestinal și îmbunătățește imunitatea. Acesta se produce de secole dar a devenit populară abia în ultimii ani, datorită interesului tot mai crescut pentru alimentația naturală și sănătoasă.

Proprietățile terapeutice ale ghimbirului fac din ghimbiradă o opțiune excelentă pentru persoanele care suferă de probleme digestive sau care doresc să își întărească sistemul imunitar. Ghimbirada poate fi consumată simplă sau poate fi folosită pentru a crea diferite cocktailuri.

Beneficiile consumului de ghimbiradă făcută cu cristale de kefir de apă:

 1. Îmbunătățește digestia: Ghimbirul și kefirul de apă conțin enzime și bacterii benefice care ajută la menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor din tractul intestinal, reducând astfel disconfortul abdominal, balonarea și constipația.
 2. Susține sistemul imunitar, reduce inflamația și menține sănătos sistemul cardiovascular: Ghimbirul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii iar kefirul de apă poate stimula sistemul imunitar prin îmbunătățirea microbiomului intestinal.
 3. Scăderea nivelului de zahăr din sânge: Studiile sugerează că ghimbirul poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge iar kefirul de apă poate îmbunătăți absorbția glucozei în intestine.
 4. Reducerea nivelului de colesterol: Consumul regulat de ghimbir poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, iar kefirul de apă poate ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din sânge.
 5. Îmbunătățirea stării de spirit: Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, amelioreză astfel simptomele depresiei și anxietății. De asemenea, kefirul de apă conține compuși care pot ajuta la creșterea nivelului de serotonină, un neurotransmițător ce influențează starea de spirit.
 6. Ajută la detoxifierea organismului: Ghimbirul și kefirul de apă conțin compuși care pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism, prin activarea enzimelor digestive și îmbunătățirea funcției hepatice.
 7. Îmbunătățirea sănătății pielii: Ghimbirul conține antioxidanți puternici, care pot ajuta la reducerea inflamației și a daunelor oxidative din organism, contribuind astfel la o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare.

În concluzie, ghimbirada făcută cu cristale de kefir de apă este o băutură sănătoasă și delicioasă. Dacă doriți să vă îmbunătățiți dieta și să vă bucurați de beneficiile ghimbirului și ale kefirului de apă, încercați ghimbirada și bucurați-vă de toate beneficiile pe care aceasta le oferă.


Socată

Ce este socata cu kefir de apă?

Această băutură este realizează astfel: florile de soc sunt culese înainte de a fi complet înflorite și se amestecă cu apă îndulcită (cu zahar brun din trestie de zahăr sau miere )și kefir de apă. Se lasă la fermentat la temperatura camerei timp de câteva zile, după care se strecoară și se păstrează la frigider până va fi consumată.

Deoarece conține bacterii și drojdii benefice pentru sistemul digestiv, conține antioxidanți și vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, socata este o alternativă sănătoasă a sucurilor carbogazoase sau ale băuturilor dulci.

Socata cu kefir de apă are un gust ușor acidulat și răcoritor, ceea ce o face o băutură foarte plăcută de savurat în zilele calde de vară.

Câteva dintre beneficiile socatei cu cristale de kefir de apă:

 1. Îmbunătățește sistemul imunitar: Bacteriile benefice si probioticele din cristalele de kefir ajută la echilibrarea florei intestinale și la întărirea sistemului imunitar.
 2. Reglează digestia: reduce probleme digestive precum balonarea și constipația prin reglarea sistemului digestiv.
 3. Reduce inflamațiile: Poate reduce inflamațiile din corp și poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare datorită proprietăților antiinflamatorii. Este indicată după o tură de biking in pădure.
 4. Susține sănătatea mintală: Poate ajuta la reducerea stresului și anxietății și poate ameliora simptomele de depresie și insomnie.
 5. Contribuie la menținerea sănătății inimii: poate reduce nivelul de colesterol și trigliceride din sânge, ceea ce duce la un risc redus de boli cardiovasculare.

În concluzie, socata cu kefir de apă este o băutură delicioasă și sănătoasă care poate fi făcută acasă cu ușurință. Este o modalitate excelentă de a obține beneficiile probioticelor în dieta dvs., în timp ce vă răcoriți în zilele fierbinți de vară.

Dacă vreți să încercați una din băuturile răcoritoare și pline de probiotice, vă așteptăm la Oaza Taina Vie pentru a încerca Ghimbirada sau Kombucha. Acestea sunt perfecte pentru a vă revigora după o tură cu bicicletele asistate electric JooyRidez în pădurea Bârnova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *